La nostra entitat, abans coneguda per la seva nomenclatura tradicional d’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes), i que recentment ha canviat la mateixa per la d’AFA (Associació de Families d’Alumnes) demostrant una major sensibilitat als nous tipus de famílies del nostre entorn. Us parlarem, en aquest web, de les darreres actuacions de la nostra entitat, i quina és, i seguirà essent, la nostra filosofia de treball i funcionament amb un únic objectiu, que no és altra que treballar plegats amb el centre per millorar, en la mesura de lo possible, la qualitat de l’ensenyament des de les seves múltiples vessants.

Deixem clar, d’inici, que som un grup de mares i pares d’alumnes que volem participar activament en la presa de decissions que afectin la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills. No som pas una entitat més que viu de l’inèrcia d’anys i èpoques pretèrites, amb una actitud més aviat passiva.

L’alumnat del centre, o sigui, els nostres fills, s’estan preparant per a progressar en la seva formació acadèmica. Alguns d’ells ho faran en l’àmbit universitari. D’altres ho faran seguint la seva formació en l’àmbit dels cicles formatius. Qualsevol de les formules escollida, és bona per a que s’incorporin en el mercat laboral amb la millor preparació possible. Tan a nivell acadèmic, com a nivell personal.

Sempre hem mantingut un escrupulós respecte als temes acadèmics, que són competència exclusiva dels professionals contractats pel Departament d’Ensenyament, i que tenen al davant una difícil labor. Ara bé, això no implica pas que no pugui existir diferències i algunes discrepàncies sobre la manera en que es poden fer les coses, o en la gestió diària d’aquest col·lectiu tan nombrós.

Atenent que el centre va prendre fa anys la decisió de mantenir-se com a centre digital, conseqüentment potenciant l’ús dels llibres digitals per als alumnes de l’ESO, els membres de la nostra entitat, aprofitant la nostra experiència professional en aquest camp, hem treballat per a intentar maximitzar aquesta digitalització portant-la al nivell més alt possible. La nostra junta ha apostat, i ben fort per aquest camí. Prova d’aquesta afirmació, és la compra de 5 pantalles tàctils de 65″, tres d’elles mòbils, per a proveïr al centre de les millors eines, i que els nostres fills s’habituin a treballar amb eines que trobaran ja a les millors universitats, i empreses.

La filosofia digital del AFA és una de les nostres constants. Des del primer moment hem intentant mecanitzar i conciliar amb el centre les llistes i necessitats d’alumnes, compra de llibres, inscripció a concursos, pagaments de quotes, reducció de processos manuals, amb el conseqüent estalvi de comissions bancaries per revertir aquesta despesa en beneficis per a les famílies, negociacio de llicencies digitals i a banda d’invertir els recursos de la nostra entitat en d’altres millores per al centre, sobretot hem estat uns defensors de canvis tecnològics, millores digitals i adaptació al segle XXI per als nostres estudiants. 

La nostra impressió és que altres instituts de l’escola pública disposen de més recursos, millors ratis, i moltes més alternatives educatives a partir de Batxillerat (sobretot aquells que hi ha a les grans ciutats i sobretot a Barcelona), fp’s duals, cicles tecnològics, Batxillerats amb especialitat…

Nosaltres, a Sant Carles de la Ràpita, seguirem lluitant per defensar la qualitat de l’ensenyament que exigim que rebin els nostres fills, lluitant per disposar de les millor instal·lacions, mitjans i professionals per emprendre aquesta feina amb garanties.

Els nostres impostos haurien de valer i proporcionar el mateix que els dels que viuen a altres ciutats. 

Dintre de les nostres limitacions, ens els darrers anys hem treballat per a aportar a les famílies allò que les pugui beneficiar. A part de l’estalvi econòmic, hem cercat una millora continua on hem pogut fer-ho.

En aquest altra article, us relacionem una petita mostra de les actuacions realitzades en els 3 darrers anys que portem treballant la junta actual. Que veurà aquest proper curs escolar la incorporació de 2 membres nous i diferents vocals virtuals (Mares i pares que col·laboren amb nosaltres aportant valuoses opinions) .

En unaltra article en aquesta web, us parlarem d’un conjunt d’accions de col·laboració iniciades l’any passat i incrementades a partir de la crisi sanitari actual amb l’Associació de Comerç Local (ACR), empresa i autònoms locals i comarcals. 

Hem compartit idees i millores amb altres famílies de la comarca, per buscar sinèrgies en els projectes en els que estem treballant, i complicitats amb les Ampes municipals d’altres centres de primària i escola d’adults, pel que fa a optimitzar el món digital dels alumnes i famílies. 

Fruit d’aquesta inquietut, neix el projecte #BeRapita del que us parlem en aquest article amb més detall.

Us demanem la vostra col.laboració. Aportant idees i observacions que ens permetin que els nostres fills avancin en la direcció correcta en aquesta complexa cursa que és la seva educació.

Gràcies per fer-nos confiança.

La Junta Directiva i tots els membres de l’AFA.